Bateria este adesea supraîncărcată în

Relativ vorbind, condiția de supradescărcare este mai scăzută. Căldura degajată în timpul procesului de supraîncărcare sau supraîncărcare este ușor de. Acumulat în interiorul bateriei, crescând temperatura bateriei. , care afectează durata de viață a bateriei și crește. Posibilitatea ca bateria să ia foc sau să explodeze. Chiar și în condiții normale de încărcare și descărcare. Pe măsură ce numărul de cicluri crește, asimetria capacității celulelor individuale. Din sistemul de baterii va crește, iar bateria cu capacitate mai mică va. Experimenta procesul de supraîncărcare și supradescărcare.

 

Deși stabilitatea termică a LiFe

PO4 este mai bună în comparație cu alte materiale catodice în. Diferite condiții de încărcare, supraîncărcarea va duce, de asemenea, la pericole ascunse nesigure în utilizarea bateriilor de putere LiFePO4 . În cazul supraîncărcării, solventul din Biblioteca de numere de telefon electrolitul organic este mai susceptibil. La descompunerea oxidativă, iar carbonatul de etilenă (EC) va suferi. De preferință descompunere oxidativă pe suprafața anodului în solvenții organici obișnuiți. Deoarece potențialul de intercalare a litiului (potențialul de litiu) al catodului. De grafit este foarte scăzut, există o probabilitate mare de precipitare a litiului la catodul de grafit.

 

Biblioteca de numere de telefon

Una dintre principalele cauze ale

Defectării bateriei în condiții de supraîncărcare este un scurtcircuit intern cauzat de dendritele de litiu care pătrund în separator. A fost analizat mecanismul de defecțiune al acoperirii cu litiu pe suprafața anodului de grafit din cauza yanayofikika, timu yako inaweza kuchukua supraîncărcării. Rezultatele arată că nu există nicio modificare în structura generală a catodului de grafit, dar există dendrite de litiu și filme de suprafață. Interacțiunea dintre litiu și electrolit duce la o creștere continuă a stratului de suprafață, care nu numai că consumă mai mult litiu activ, dar permite și difuzarea litiului în grafit. Anodul devine mai dur, ceea ce favorizează, la rândul său, depunerea de litiu pe suprafața anodului, rezultând o scădere suplimentară a capacității și a eficienței coulombice.

 

În plus, impuritățile metalice (în special fierul)

Sunt în general una dintre principalele cauze ale eșecului supraîncărcării bateriei. Mecanismul de defectare a bateriilor de putere LiFePO4 în condiții de supraîncărcare a fost studiat sistematic. Rezultatele arată că oxidarea fierului este teoretic posibilă în timpul ciclurilor de supraîncărcare/descărcare, iar mecanismul de adb directory reacție este dat: Când are loc supraîncărcarea, Fe este mai întâi oxidat la Fe2+, Fe2+ este oxidat la Fe3+, iar apoi Fe2+ și Fe3+ sunt îndepărtați din anod. O parte difuzează spre partea negativă, Fe3+ este în final redus la Fe2+, iar Fe2+ este redus la forma Fe; În timpul ciclului de supraîncărcare/descărcare, pe electrozii pozitivi și negativi se vor forma în același timp dendrite de cristal de Fe, care vor pătrunde în diafragmă pentru a forma punți de fier, ducând la modificări microscopice ale bateriei. Scurtcircuit, fenomenul evident care însoțește un scurtcircuit al bateriei este creșterea continuă a temperaturii după supraîncărcare.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *